Over mij

1heid - Monique WaalderbosIk, Monique Waalderbos (1966), ben initiatiefneemster van 1Heid.
Mijn studie psychologie volgde ik aan de Universiteit van Groningen en vulde deze aan met verschillende opleidingen in professionele begeleiding. Na mijn studie psychologie werkte ik als psycholoog in een eerstelijnspraktijk en in het bedrijfsleven. Sinds 2007 werk ik in mijn eigen praktijk.

Mensen boeien me
Mensen boeien me. Dat is al mijn leven lang zo.

Toch begon ik mijn loopbaan niet als psycholoog.
Na mijn middelbare school studeerde ik scheikunde en werkte vervolgens als chemisch analist in een ziekenhuis. Achteraf denk ik dat ik te schuchter was, misschien had ik ook nog niet genoeg geleefd.
Want alhoewel ik werkte in dat lab bleven mensen me fascineren.

Het roer om
En toen diende het leven zich in alle hevigheid aan. Ik maakte tumultueuze jaren door en om ook meer grip te krijgen op mijn eigen leven besloot ik de studie op te pakken aan de Universiteit van Groningen.
Daar dompelde ik me onder in alle vakken, gretig naar kennis en vooral naar de praktijk. En ook na mijn studie, tot nu toe, blijft de honger naar meer kennis. Ik blijf aanvullende cursussen en opleidingen volgen waarbij de laatste jaren de boeddhistische levensvisie en neurowetenschappen mijn speciale aandacht heeft. Maar vooral het werk in de praktijk geeft me voldoening.

Oprecht benieuwd
Ik ben oprecht benieuwd naar wat er met mijn cliënten gebeurt. Wat er speelt, hoe je daar mee omgaat, waar je tegenaan loopt. En natuurlijk help ik jou een zo helder mogelijk bewustzijn te ontwikkelen. Als je met me werkt zul je merken dat ik de begeleiding helemaal op jou afstem. Ik ben er van overtuigd dat alle methoden en technieken die me ter beschikking staan alleen nut hebben als ze echt bij je passen.

Met aandacht, vanuit mijn kleinschalige praktijk, mensen begeleiden is één van de dingen die ik erg graag doe.
Het geeft richting en waarde aan mijn leven.

Goede referenties.
Neem contact met me op!

1Heid

persoonlijke 'ont'wikkeling / groei

06 1010 6053

1heid@coach-groningen.nl

‘…Mijn koers is die van buiten naar binnen, van moeten naar willen, van doen naar zijn. ‘Worden wie ik ben…’

‘…Wat mij telkens weer verwonderd is de innerlijke kracht die in ons mensen zit.
Het ervaren van deze energie maakt dat ik graag tijdelijk met je meevaar…’

Anderen noemen mij betrokken, motiverend en niet-oordelend