Ervaringen van cliënten

1heid - Monique WaalderbosToen ik last kreeg van slapeloosheid die mijn leven behoorlijk ging beheersen, heb ik wel even getwijfeld of ik naar een psycholoog zou gaan. Dit uit angst voor zweverigheid en eindeloos praten over het verleden of gevoelens. Mijn angst bleek ongegrond. De mindfulness en acceptance commitment therapie die Monique mij heeft bijgebracht zijn juist heel concreet en bij uitstek op het heden gericht. Daarnaast kon ik aan de analytische manier van observeren en vragen stellen goed merken dat Monique een exacte achtergrond heeft, wat ik als beta erg prettig vond. De therapie was niet specifiek op slapeloosheid gericht maar juist algemeen van aard, waardoor ik er op allerlei fronten veel baat bij heb gehad. Het duurde even voordat mijn slaap begon te verbeteren, maar vrij snel kon ik al wel beter omgaan met slapeloosheid doordat ik er een andere betekenis aan gaf. Daardoor had ik toch heel goede dagen, ondanks een slechte nachtrust. Dankzij de mindfulness kan ik nu ook beter omgaan met een “druk hoofd”, ben ik niet meer bang voor mijn eigen gedachtes, heb ik het snel door als ik zinloos aan het piekeren ben (waardoor ik daar ook snel mee kan stoppen) en leef ik veel meer in het huidige moment. De kern is eigenlijk dat ik geleerd heb om van een afstand heel rustig en niet-oordelend naar mijn eigen gedachtes te kijken. Deze inzichten kwamen helemaal vanzelf door het doen van de door Monique voor gestelde oefeningen en de gesprekken met haar daarover. Ik kan er nog steeds niet over uit hoeveel ik van Monique geleerd heb, in slechts een paar weken tijd!

———

Ik ben een vierdejaarsstudente in Groningen. Ik leid een druk leventje: ambitieus op zowel studie, sport als sociaal terrein. Vorig jaar studeerde ik een semester in het buitenland en werd het allemaal wat te veel voor me. Mijn perfectionisme en mijn drang om altijd méér en beter te doen maakten me erg verdrietig en ik kon nergens meer van genieten. Via het internet vond ik Monique en ik heb haar vanuit het buitenland aangeschreven en om hulp gevraagd. We konden gelijk beginnen. Door middel van mindfulness ben ik gaan leren om beter naar mezelf te luisteren en een zekere balans in mijn leven te zoeken. Dit was – zeker gezien het feit dat ik niet de geduldigste ben – niet altijd gemakkelijk en de weg ging dan ook met ups & downs. Gelukkig ben ik met hulp van Monique doorgegaan. Inmiddels zijn we een jaar verder en ga ik verder op eigen benen, maar mét goede handvaten! Ik voel me een stuk rustiger, stabieler en kan meer van dingen genieten. Geen garantie dat alles in mijn leven altijd soepeltjes zal verlopen, maar wel een geruststellend gevoel dat ik altijd op de basis van de mindfulness kan terugvallen.

———

Ik merk nog steeds hoeveel ik afgelopen jaar aan de therapie gehad heb: vooral in die zin dat ik (kennelijk) in staat ben veel beter met onaangename, stress veroorzakende omstandigheden om te gaan. Ik heb al meerdere malen gemerkt dat angst en spanning nog steeds op mijn schouders wonen, maar ik merk ook dat ik, onder meer met behulp van aandachtig-ermee-om-gaan, veel beter in staat ben om die twee ook te laten voor wat ze zijn. Slapeloosheid (en dat komt ook nog steeds wel eens voor) kan ik ook, zo zou ik menen, veel beter ‘framen’: en dan is het lang zo erg niet meer…

———

Wat ik goed vind aan jou is de manier hoe jij me ontvangt met muntthee en hoe je me in de ogen kijkt en dat je met een rustige stem vraagt hoe het gaat en echt goed kan luisteren en ook dat je me heel goed volgt…

———

Je wist mijn gekste gedachtengangen te volgen en soms leek het net even of ik met een ‘beste’ vriendin in gesprek was. Je was zeer betrokken maar ‘ver’ genoeg om advies te blijven geven dat hielp…

———

Het was gezellig, bijzonder, fantastisch maar vooral heel erg leuk…

———

Bedankt voor de mooie gedachten, het luisterend oor, het positieve denken en het diepe inzicht. Ik neem het mee en integreer het in mijn leven. Ik hoop dat je nog heel veel andere mensen kan helpen om uit hun eigen kracht te handelen en vooral dat je ze kunt helpen op hun weg naar geluk!

———

Voor één keer ben ik zo vrij om “ons” bulletin toe te sturen. Ik vind het gewoon leuk om je op de hoogte te brengen. Het gaat goed met mij. Ik denk nog geregeld aan je en ben nog steeds dankbaar voor jouw steun.

———

1Heid

persoonlijke 'ont'wikkeling / groei

06 1010 6053

1heid@coach-groningen.nl

Soms blijkt dat iemand iets anders nodig heeft of dat ik niet de juiste persoon ben om te begeleiden, dan denk ik mee over eventuele vervolgstappen.